Slovensky FAQ Results

« Späť na výsledky

Nahlásiť nevhodný komentár

Komentár #736356:

Tento predmet je pre motivovanych studentov, ktori by sa radi dozvedeli uvodne pojmy z diferencialnej geometrie a z teorie grup (hlavne tych Lieovych) s aplikaciami vo fyzike. Vzhladom na fakt, ze doc. Fecko tento predmet ucil prvy rok a musel v nom vhodne sklbit cast prednasok z teorie Lieovych grup a Diferencialnej geometrie, tento udel zvladol bravurne. Boli tam chybicky krasy, ako ked napr. zabudol nieco povedat na prednaske, a potom to zrazu vsunul o nejaky cas neskor do svojho vykladu (co pre studenta stretajuceho sa s touto nie zrovna lahkou abstraktnou matematikou po prvy raz, moze posobit trochu chaoticky), ale vzhladom na jeho schopnost intuitivne podat castokrat narocne pojmy a fakt, ze to bola jeho premiera, je mu milosrdne odpustene.
Kurz bezi podla knihy, ktoru napisal a preberie sa zopar kapitol z nej. Cvicenia su robene formou - vyber si (priklad), sprav doma, odprednasaj pred spoluziakmi - ktora sa ukazala byt, aspon v mojom pripade, velmi efektivna.
Predmet moze byt pre niektorych ludi narocny. Doc. Fecko ani zdaleka nelipne na matematickej rigoroznosti a ak uz aj tvrdenia na prednaskach dokazuje, vacsinou skor len na intuitivnej (avsak logicky korektnej) urovni.
Na prednaskach sa obcas ide rychlym tempom, ale povie sa vsetko dolezite. Vyhodou je, ze su castokrat obohatene o humor doc. Fecka, ktoreho je nemalo aj v jeho knihe.