English FAQ Výsledky

« Späť na výsledky

Nahlásiť nevhodný komentár

Komentár #1277514:

Jednoznačne odporúčam zapísať. Podľa mňa je to jeden z najdôležitejších a najzaujímavejších predmetov na tomto odbore popri TEM,TEMPU a Kvantovej teórii.
Zíde sa asi každému (hlavne budúcim teoretickým fyzikom), pretože je to jediný predmet na FYZ, kde sa preberajú tenzory, Lieove grupy/algebry a základy diferenciálnej geometrie.
Tiež je treba počítať s tým, že tento predmet je dosť abstraktný (podobne ako lineárna algebra), ale zároveň značne jednoduchšie a zmysluplnejšie prednášaní (na rozdiel od lineárnej algebry a matematickej analýzy), t.j. nedochádza tu k "matematickému znásilneniu" poslucháčov zbytočnosťami a príliš veľkou rigoróznosťou. Popravde som veľmi veľa vecí z lin. algebry pochopil až na tomto predmete :).
Tiež je si treba uvedomiť, že na úspešne absolvovanie/získanie vedomosti je potrebné investovať do toho celkom veľa času, pretože iba tak sa dá tým veciam naozaj porozumieť a aj si z toho niečo odniesť (reálne si vie študent z toho odniesť značne viac, ako z ostatných matematických predmetov na FYZ, čim to asi bude?:).

Cvičenia k predmetu boli super a dosť sa mi páči ich systém. Každý týždeň 5 ľudí odprezentuje 5 príkladov, čo je dosť fajn, lebo to zlepšuje prezentačné schopnosti a je to aj zábavne. Ešte viac motivujúce by bolo, keby sa aj robenie príkladov na cvičenia nejakým spôsobom podieľa na výslednom hodnotení, lebo to pozostáva iba z 2 písomiek.
Písomky k predmetu sú technicky ľahké a overuje sa na nich porozumenie preberanej látke (týmto by sa mohli inšpirovať ostatní prednášajúci a uvedomiť si, že overenie si toho, či študenti rozumejú preberanej látke sa dá aj na technicky jednoduchých príkladoch a nie na nechutnostiach typu Demidovič).

Prednášky boli dosť kvalitné a plné humoru, ale veľmi rýchle.
Mne osobne vyhovuje značne pomalší štýl, lebo pri veľmi veľkej rýchlosti prednášajúceho, ktorá sa blížila k c (viac by mi vyhovovala c/2), nie je jednoduché takto rýchlo spracovávať prednášaný materiál počas prednášky a často sa mi stalo, že som sa prestal chytať.

Tento semester vznikli záznamy k prednáškam z TEM, bolo by dosť fajn, keby vznikli aj k MF, vzniknú? :)